Sunday, November 9, 2008

Berikanlah Aku kesabaran

tajuk tak hengat...heheheeh....lately ni aiman kuat sangat buat perangai... byk menentang dari mendengar kata...byk membangkang, byk argue, byk buat break dance, byk baran dari bertenang...mcm mana ni?? mama dah abis sabar kekadang tu... sebab tu peha aiman selalu merah kan...bila di tanya balik kenapa mama marah/pukul aiman... pandai lak mengaku kesalahan sendiri...huhuuhu
Mungkin ini ujian semua para ibu bapa kan...setiap solat mama pasti mama doakan utk anak mama ni...moga2 aiman jadi anak yg soleh... anak yg patuh perintah agama, hamba yg taat pada yg Esa...
Bila bg tau tok ani aiman ni suka buat perangai... cuma satu jer tok aiman cakap... aiman ni cerdik... dia ada idea sebab tu dia argue...huhuhuhu... wan pun kata aiman ni cerdik...pandai jer complaint itu ini.... kalau apa yg orang cakap for aiman tak semestinya betul(sebijik perangai mama dia)hhuhuhhuh....sebab tu aiman suka argue...tapi kalau sepahkan umah...mama tiada kompromi hokey....kalau dah gunting kertas satu umah bersepah... sapa yg x hangin... bila marah aiman suruh kemas balik apa yg dia gunting(aktiviti mama masa kecik jugak)... dgn selambanya aiman jawab " nanti mama sapu la aiman letih ni"....buat sepah tak letih...
tapi mama yg patut berterima kasih kat aiman n ayah kan... sebab sentiasa sabar bila mama byk masa kat office dari kat umah...bila la nak berakhir ni.... mama nak la after 5.30 balik umah... ini tak selagi tak nampak bulan bintang... tak sampai la mama kat umah kan....
penah sekali tu mama sampai umah pukul 6 ptg... aiman dgn excited nyer cakap "mama cuti ker today"...huhuhuhhu... agaknya dah biasa mama dia balik malam kan...

Azam baru tahun depan... mama nak bykkan aktiviti mama ngan aiman, ayah...harap2 tahun depan kurang la keje sket... dpt la mama balik awal sket...semua apa yg kita hajati mesti kena seiring dgn doa kan... InsyaAllah

2 comments:

anaidrun said...

sabor min sabor..min, ko dah di tag! sila jawab dengan bangga ok hehe.

Mama Hakimi said...

min aku dh tukar link :d